Česta pitanja

Zainteresirani ste za naše proizvode, cijene ili isporuku? Na pravom ste mjestu – skupili smo najčešća pitanja naših klijenata sa željom da vam pružimo korisne informacije.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, Kupac koji je potrošač u smislu definicije Zakona o zaštiti potrošača ima pravo jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to, u roku od 14 dana od datuma uručenja proizvoda, odnosno uručenja zadnjeg proizvoda koji je obuhvaćen pojedinom narudžbom.
Iznimka od ovog prava na raskid odnosi se na proizvode za koje članak 86. Zakona o zaštiti potrošača isključuje pravo na jednostrani raskid ugovora:

  • proizvodi koji su izrađeni po specifikaciji potrošača ili koji su jasno prilagođeni potrošaču (primjerice nakit izrađen po specifikaciji Kupca, nakit s gravurom po narudžbi i sl.).

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora dostupan je na internetskim stranicama www.prahir.com. Kupac može jednostrano raskinuti ugovor koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražava svoju volju da raskine ugovor, ali isključivo za kupnje putem webshopa.
U slučaju jednostranog raskida ugovora društvo PRAHIR će postupiti prema Zakonu o zaštiti potrošača. Povrat plaćenog iznosa cijene bit će izvršen u roku od 14 dana od dana kada društvo PRAHIR zaprimi jednostrani raskid ugovora od strane Kupca, ali ne prije nego što Kupac vrati kupljeni proizvod, odnosno nakon zaprimanja dokaza od strane Kupca da je proizvod poslan natrag u PRAHIR, odnosno trećoj osobi određenoj od strane društvo PRAHIR. Povrat proizvoda Kupac je dužan izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana izjavljivanja jednostranog raskida ugovora.
U slučaju jednostranog raskida ugovora o kupoprodaji Kupac povrat proizvoda vrši isključivo na adresu Zagrebačka 56, 10410 Velika Gorica koja je navedena u obrascu za jednostrani raskid ugovora. Povrati se ne mogu vršiti u poslovnice, niti se za kupnje u poslovnicama mogu koristiti obrasci za jednostrani raskid ugovora.
Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata proizvoda ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko Kupac želi može se obratiti društvu PRAHIR na mail adresu webshop@prahir.hr radi pribavljanja dodatnih obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda.
Kupac je sukladno članku 84. stavku 6. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja i korištenja kupljenog proizvoda, u slučaju raskida ugovora na način opisan ovim člankom. Kupac je također odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koji je vraćen PRAHIRu ili trećoj osobi određenoj od strane PRAHIRa, oštećen ili uništen, u kojem slučaju neće ostvariti pravo na povrat plaćenog iznosa kupoprodajne cijene.
Zahtjev Kupca za zamjenu naručenog i ispravno isporučenog proizvoda smatrat će se jednostranim raskidom ugovora, sukladno ovom članku Općih uvjeta. Kupac je u tom slučaju obvezan ispuniti obrazac za povrat proizvoda.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora dostupan je na internetskim stranicama www.prahir.com. Kupac može jednostrano raskinuti ugovor koristeći spomenuti obrazac.

U slučaju jednostranog raskida ugovora društvo PRAHIR će postupiti prema Zakonu o zaštiti potrošača. Povrat plaćenog iznosa cijene bit će izvršen u roku od 14 dana od dana kada društvo PRAHIR zaprimi jednostrani raskid ugovora od strane Kupca, ali ne prije nego što Kupac vrati kupljeni proizvod, odnosno nakon zaprimanja dokaza od strane Kupca da je proizvod poslan natrag u PRAHIR, odnosno trećoj osobi određenoj od strane društvo PRAHIR. Povrat proizvoda Kupac je dužan izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana izjavljivanja jednostranog raskida ugovora.

U slučaju jednostranog raskida ugovora o kupoprodaji Kupac povrat proizvoda vrši na adresu navedenu u obrascu za jednostrani raskid ugovora.

Ne, za proizvode kupljene na web shopu zahtjev Kupca za zamjenu naručenog i ispravno isporučenog proizvoda smatrat će se jednostranim raskidom ugovora, sukladno ovom članku Općih uvjeta. Kupac je u tom slučaju obvezan ispuniti obrazac za povrat proizvoda i proizvod poslati na adresu Zagrebačka 56, 10410 Velika Gorica. Povrat u poslovnice neće biti prihvaćen.

Kupac ima pravo podnijeti prigovor na izvršenu uslugu prodaje putem Internet trgovine Prahir, putem elektroničke pošte: webshop@prahir.hr ili na adresu sjedišta društva PRAHIR d.o.o., Zagrebačka ulica 57, Velika Gorica. Društvo PRAHIR će bez odgode potvrditi primitak prigovora Kupca, te na isti odgovoriti pisanim putem u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

Plaćanje kupljenih proizvoda putem trgovine Prahir vršit će se po modelu odabranom od strane Kupca. Dostupno je nekoliko opcija plaćanja:

  • plaćanje pouzećem (gotovinom) prilikom dostave pošiljke,
  • jednokratno online plaćanje kreditnim i debitnim karticama,
  • online plaćanje na rate putem kreditnih i debitnih kartica,
  • virmansko plaćanje: plaćanje predračunom

Prilikom narudžbe na web shopu odaberete jednu od opcija dostave koju nudimo:

  • Hrvatska pošta (Paket 24) – rok isporuke 1-3 radna dana
  • Hrvatska pošta (Paketomat) – rok isporuke 1-3 radna dana
  • GLS – rok isporuke isporuke 1-3 radna dana
  • GLS (Paketomat) – rok isporuke isporuke 1-3 radna dana

Srebro je jako dobar materijal za izradu nakita jer je prilagodljiv, sjajan i dobro reflektira svjetlost. No, čisto srebro je mekano, stoga se za izradu nakita koriste legure (uobičajeno je to 92,5% srebro i 7,5% neki drugi metal, najčešće bakar).

Prilikom nošenja nakita, srebro s vremenom gubi sjaj, no osim toga moguće je da s vremenom srebro prekrije tanak, crnkast sloj. Takav sloj je posljedica oksidacije, do koje dolazi zbog metala unutar legure (bakar je često uzrok, jer lako i brzo oksidira), kao i zbog svakodnevnih uzroka, kao što su znoj, kozmetika, sunčeva svjetlost, toplina, parfemi i slični preparati kojima se izlažemo. Proces oksidacije srebra započinje gubitkom sjaja, nakit poprima žućkastu boju, s vremenom boja prelazi u crnu. Kako bi se taj proces usporio i kako bi nakit od srebra bio što sjajniji, na srebrni nakit se procesom galvanizacije nanosi tanki sloj rodija, koji ga dodatno štiti od vanjskih utjecaja. Nakit koji potamni može se donijeti u bilo koju našu poslovnicu kako bi se mogao polirati, obnoviti novim slojem rodija, nakon čega se njegov izgleda vraća u prvotno, sjajno i svijetlo stanje.

Svaka vrsta nakita koja se nosi izložena je vanjskim utjecajima i potencijalnom oštećenju. Vjenčano prstenje je posebice ugroženo jer je njegovo nošenje kontinuirano i najčešće ga se uopće ne skida s ruke. Zato nije neobično da se od nošenja matiranje na prstenu izliže, no isto tako će se s vremenom i na sjajnom vjenčanom prstenu vidjeti male ogrebotine uzrokovane nesvjesnim lupkanjem, struganjem uz hrapave ili tvrde površine. No, to vas ne bi smjelo obeshrabriti u izboru vašeg vjenčanog prstenja, jer je najbitnije od svega da se prstenje vama sviđa.

Ukoliko vjenčano prstenje kupljeno kod nas bude trebalo povećati, smanjiti, polirati, obnoviti mat, ugraditi novi cirkon, sve to ćemo napraviti potpuno besplatno, jer kupnjom našeg vjenčanog prstenja dobivate certifikat i doživotnu garanciju na njegovo održavanje.

Biserni nakit vrsta je nakita koji je ukrašen ili izrađen od bisera. Biserni nakit može uključivati ogrlice, naušnice, narukvice i prstenje, a često se koriste i kao elementi na drugim vrstama nakita.

Kako bi se biserni nakit očuvao potrebno ga je držati odvojeno od ostalog nakita jer je zbog svoje osjetljivosti sklon sitnim oštećenjima.

Biserni nakit je također osjetljiv na kreme za tijelo, parfeme te gelove za tuširanje te preporučamo da se stavlja zadnji na tijelo, nakon tuširanja i kreme za njegu tijela.

Zlato je u prirodi žute boje, a „bijelo zlato“ kao takvo u prirodi ne postoji. Kako bi se dobila djelomična bijela boja zlata, zlatu se dodaje legura drugih metala. No, ni takva legura nije boje koju prepoznajemo kao bijelo zlato. Da bi se dobila prepoznatljiva boja bijelog zlata i učvrstio njen sjaj, nakitu od bijelog zlata se procesom galvanizacije nanosi tanki sloj rodija. Kako je riječ o tankom površinskom sloju, nakitu od bijelog zlata će se nakon određenog perioda nošenja gornja obrada istrošiti, nakon čega će biti vidljiva prava boja legure bijelog zlata koja je žućkasta. Ovakva situacija je neizbježna, no lako rješiva – nakit od bijelog zlata koji je „požutio“ donesite u bilo koju našu poslovnicu, a mi ćemo ga obnoviti.

Darovne kartice se mogu kupiti putem webshopa, ali se mogu koristiti jedino i isključivo za kupnju u poslovnicama.

Poklonite darovnu karticu

Priuštite najdražima kompletan ritual kupovanja nakita uz jednu od naših darovnih kartica. Ovime ne poklanjate samo nakit, već i iskustvo.

Poklonite

To top