Održavanje

nakita

Održavanje

nakita

Nakit zlatarne Prahir izrađen je od pomno odabranih viskokvalitetnih materijala. 

 

Dizajniran za svakodnevno nošenje, a uz pravilno održavanje i brigu blistat će kao prvog dana kupnje.
Zlato i srebro plemeniti su metali podložni utjecaju vremena. Srebro tijekom dugotrajnijeg nošenja mijenja boju i gubi sjaj, ali ovaj proces možete usporiti ako obratite pažnju na sljedeće: nakit od plemenitih metala ne bi trebao dolaziti u dodir s kemikalijama kao što su parfemi, sprejevi za kosu, razne kreme, sumpor, slana voda i sl. izgled vašeg nakita ovisi i o Ph vrijednosti te dnevnoj rutini održavanja i njege kože.

Kako brinuti o svom nakitu

01

Skinite ga

Skinite ga prije spavanja, tuširanja i fizičkog treninga.
02

Dodir s vodom izbjegavati

Izbjegavajte dodir s vodom i sredstvima za čišćenje - u protivnom nakit može izgubiti sjaj i potamniti.
03

Odvojite ga

Kada ga ne nosite, čuvajte ga odvojeno od ostalog nakita i to u otvorenoj kutiji kako biste izbjegli pojavu ogrebotina i oksidaciju.
04

Nepisano pravilo

Neka vas nakit bude posljednja stvar koju stavljate i prva stvar koju skidate sa sebe.
05

Poliranje

Polirajte ga mekanom tkaninom kako bi bio sjajan i blistav (no imajte u vidu da fizička oštećenja i ogrebotine tkanina ne može ukloniti ni popraviti).
06

Kamen

Obratite posebnu pažnju na nakit s kamenjem-s njim ne postupajte grubo i čuvajte ga odvojeno od ostalog nakita da izbjegnete grebanje.
07

Biseri

Nakit s biserima (bez obzira na porijeklo) zahtjeva posebnu njegu i nikako ne smije biti izložen vodi niti bilo kakvim kemikalijama.
08

Lančić i privjesak

Prilikom kupovine lančića obratite pozornost da onaj koji odaberete nije pretanak i prelagan ukoliko na njemu mislite nositi privjesak jer može doći do pucanja istog pod težinom privjeska.

Zbog prethodno navedenih razloga, promjena boje i oksidacija nakita ne mogu biti predmet reklamacije. Žuta i ružičasta pozlata koju Prahir koristi u finalnoj fazi izrade nakita jedinstvene su mješavine koje se ne smatraju plemenitim kovinama. Protokom vremena i utjecajem vanjskih faktora može doći do skidanja ili oštećivanja pozlate te navedeno ne može biti predmet reklamacije.

 

Sav nakit koji nije izrađen od punog materijala podložan je oštećenjima i lomovima te navedena oštećenja ne mogu biti predmet reklamacije.

Poklonite darovnu karticu

Priuštite najdražima kompletan ritual kupovanja nakita uz jednu od naših darovnih kartica. Ovime ne poklanjate samo nakit, već i iskustvo.

Poklonite

To top